Finlex

Hallituksen esitysten laatimisohjeet

Opas hyvien esitysten kirjoittamiseen

15.10.2019 Rättelse till avsnitt IV 1.2 (Grundläggande struktur för en proposition, Beredning)

Tämä teksti on valitettavasti saatavilla vain kielillä: Ruotsi. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

I handboken används felaktigt begreppet ”den offentliga sidan i Projektportalen”: Projektportalen är ingen offentlig tjänst utan avsedd endast för ministerierna. Utomstående har inte åtkomst till den. Föredragandena skriver in uppgifter om projektet och tar in dokument som gäller projektet i Projektportalen, men uppgifterna och dokumenten blir offentliga och syns i den offentliga tjänsten, dvs. på statsrådets och det aktuella ministeriets offentliga webbplats valtioneuvosto.fi/sv/projekt (eller ”ministeriet”.fi/sv/projekt) först när man klickat på ”Offentliggör författningsberedningsprojektet”.

Av den anledningen har avsnittet om beredning i anvisningarna om utarbetande av en proposition med grundläggande struktur preciserats. I avsnittet har det också tagits in en modell för hur man skriver en länk till statsrådets eller ministeriets offentliga webbsida. Samtidigt har några hänvisningar till Projektportalen förtydligats.